‘Afsluiting van succesvolle actie’ in Stichtse Vecht

“Jammer dat deze actie ophoudt, dit was een actie met een glimlach” zei wethouder Linda van Dort in haar openingswoord ter afsluiting van de actie 100-100-100. Tijdens deze actie is 100 huishoudens gevraagd om 100 dagen 100 procent restafvalvrij te verwezenlijken. 80 huishoudens hebben intensief aan deze actie meegedaan.

De afsluiting werd gevierd in Theater 4 en 1 in Breukelen. Bij binnenkomst werden aanwezigen verrast door percussionisten spelend op oude vaten, verfblikken oliedrums. Ook wethouder Linda van Dort ontkwam niet aan een ritme sessie op dit afval.

Ook projectleider Lykle Ganzevoort was blij met de behaalde successen. “Steeds meer tijdens de actie bleek hoe creatief mensen zijn om het restafval te reduceren.” Hij maakte bekend dat er volop plannen zijn om deze actie, en dus het restafval te minderen, voort te zetten. Zo noemde hij acties waarbij de scholen in Stichtse Vecht betrokken worden. Aanwezigen vertelden hun ervaring met deze actie, waarbij naar voren kwam dat luiers en kattebakgrit toch problemen geven. Ganzevoort liet de aanwezigen weten dat volgende maand op de website van de gemeente duidelijk wordt aan gegeven wat waar hoort en staan er tips om dit te verwezenlijken. De avond werd feestelijk afgesloten met Ellen Rendering die op een ludieke speelse wijze het onderwerp ‘samen’ met zang, dans en verhalen uitbeeldde.

Bron: RTV Stichtse Vecht