Deelnemers aan afvalproject Tholen houden heel wat minder restafval over - Reageren

De 52 Thoolse gezinnen die hebben meegedaan aan het Thoolse afvalproject 100-100-100 hebben hun restafval kunnen beperken tot gemiddeld een kilo per week.

De huishoudens hebben sinds begin april geprobeerd zoveel mogelijk restafvalvrij te leven. Eerder deze maand ging de Zeeuwse Reinigingsdienst voor het laatst bij hen langs om te wegen. Door goed te scheiden, zijn de meeste gezinnen erin geslaagd de grijze bak goeddeels leeg te houden. Een kilo per gezin per week voldoet ruim aan de eis van de overheid dat in 2020 elke Nederlander maximaal honderd kilo restafval per jaar mag produceren.

Het project kwam er op initiatief van de gemeente. Die is zo tevreden over het resultaat en het enthousiasme van de deelnemers dat er een vervolgproject komt. Hoe dat eruit ziet, wordt bekendgemaakt tijdens een slotbijeenkomst op 6 september. Dan worden ook de resultaten van het project 100-100-100 nader toegelicht. Deelnemers zullen vertellen over hun ervaringen en de moeilijkheden waarmee ze werden geconfronteerd.

Om afval scheiden te stimuleren, wordt in Tholen de grijze bak sinds begin dit jaar nog maar eens in de vier weken geleegd.

Bron: Provinciale Zeeuwse Courant

Uw reactie