100e gemeente gestart met 100-100-100

Op vrijdag 11 november heeft GAD (Grondstoffen- en afvaldiensten Gooi en Vechtstreek) haar editie van 100-100-100 afgetrapt met een bijeenkomst. Met deze editie is de 100e gemeente, Hilversum, officieel gestart. Nadat het concept in juni 2015 is opengesteld voor andere partijen, heeft het zich snel verspreid en wordt het in steeds meer gemeenten uitgerold als communicatieproject richting een afvalvrij leven.

Voor de start van de 100 dagen zonder afval waren alle deelnemers (ruim 170 gezinnen) uitgenodigd om dit samen goed af te trappen. Want hoe moet je het aanpakken om afvalvrij te leven? Gelukkig was expert op dit gebied, Emily Jane Lowe uitgenodigd. Zij leeft al een paar jaar met haar gezin (bijna) afvalvrij en heeft de deelnemende gezinnen van een aantal nuttige tips voorzien.

De bijeenkomst werd afgesloten met een feestelijk moment. De 4 deelnemende wethouders tekenen als eerste de intentieverklaring om 100 dagen zonder afval te leven, waarna de andere deelnemers volgden. Gekozen was voor één grote verklaring gemaakt van gebruikt hout, de perfecte manier om de ambitie van een afvalvrij leven te beginnen.